İletişim Numarası: +90 530 449 54 15
Pazartesi - Cumartesi: 09:00 - 20:00

Vaser Liposuction

Op.Dr Serkan Balta İle Vaser Liposuction
Vaser Liposuction (Liposakşın) Nedir?
Liposuction, vücudun belli bölgelerindeki fazlalık oluşturan yağ birikimlerinin özel bir vakumla veya enjektörlerle emilerek uzaklaştırıldığı bir ameliyattır. Kesinlikle bir zayıflama ameliyatı değil, vücut kontur (şekil) düzeltme ameliyatıdır. Bu ameliyatla hacmi artmış, diyet ve egzersize dirençli yağ dokusu vücuttan uzaklaştırılırken, mevcut yağ hücrelerinin sayısı da azaltılmış olur.

Liposuction Ameliyatına Kimler Adaydır?


Erişkin insan vücudundaki yağ hücresi sayısı sabittir. Ergenlikten sonra yağ hücresi sayısı artmaz, ancak yağ hücrelerinin hacmi artar .Bu da kilo artışı ile sonuçlanır. Beslenme alışkanlıkları ve yaşam biçimi insanların kilo alıp vermelerinde en önemli faktörlerdir.

Fazla kilolardan kurtulmak için uygun diyet ve egzersiz ve düzenli bir yaşam tarzı şarttır. Ancak, bu şartları yerine getiren kişilerde bile kaybolmayan, inatçı (statik) yağ birikimleri olabilir. Daha çok vücudun merkezinde yeralan karın, bel, kalça ile uyluk dış ve iç tarafı, diz gibi bölgeler diyet ve egzersize dirençli yağ birikim bölgeleridir. Bu bölgelerdeki fazla yağlanma diyet ve egzersizle bir ölçüde giderilir, daha fazla egzersiz ve diyet bu bölgelerde incelme yerine vücudun genel metabolizmasının bozulması ile sonuçlanır. Bu bölgelerdeki yağlardan kurtulmanın en etkili yöntemi liposuctiondır.

Liposuction hangi yöntemlerle nasıl yapılır ?


Liposuction ameliyatında inatçı yağlanma bölgesi, önce özel bir sıvı (tumescent) enjeksiyonu ile şişirilir. Daha sonra bu bölge üzerine veya yakınına birkaç mm uzunluğunda birkaç kesi yapılır. Bu kesilerden hastanın durumuna göre vakum cihazına bağlı 2-6 mm çapındaki “kanül” denilen metal borular deri altı tabakası içine yerleştirilir. Fazla yağlar, tumescent solüsyonuyla sertleştirilmiş yağ birikim bölgelerinde kanüllerin uygun derinlikte hareket ettirilmesiyle, rendeleme mantığıyla parçalanarak ve emilerek alınmaya başlar. Vakum aracılığı ile yağların emilmesi işlemi arzu edilen vücut konturu ve bunun yanında düzgün bir cilt yüzeyi sağlanıncaya kadar devam eder. Tamamen el becerisine ve kol kuvvetine dayanan bu yöntem konvansiyonel (klasik) liposuction olarak adlandırılır. Günümüzde işleme kolaylık ve hız kazandırmak amacıyla kanülün bir cihaz yardımıyla otomatik olarak titreştirildiği güç-destekli (power-assisted) liposuction tekniği de kullanıma girmiştir. Son yıllarda ultrason (Vaser liposuction) ve laser (Laser liposuction) enerlerinden de yararlanılmaya başlanmıştır. Bu yöntemlerde fazla yağ dokuları ultrason dalgaları yada laser ışınıyla parçalanır, daha sonra benzer şekilde vakumla alınır. Konvansiyonel (klasik) yönteme göre bu iki yöntemde ağrı, kanama, doku hasarı, dalgalanma gibi komplikasyon oranları daha düşükken, ameliyat sonrası deri daha iyi sıkılaşır.
Liposuction ile derin katmanlardaki inatçı fazla yağlar alınmakla birlikte, son yıllarda geliştirilen yüzeyel liposuction yada “liposculpture” adı verilen yöntemle kontur düzensizliğine neden olan yağ birikimleri de giderilebilmektedir. Liposculpture tekniği ayrıca deri sarkıklıklarının giderilmesi ve inatçı selülitlerin yok edilmesinde de iyi sonuç veren bir yöntem haline gelmiştir.

Liposuction günümüzde vücut kontur düzeltilmesindeki vazgeçilmez yerini almıştır. Amaç zayıflatma değil kontur düzeltme olduğu sürece, iyi seçilmiş hastalarda, hastane koşullarında iyi uygulanan tekniklerle, emniyet sınırı aşılmadığı takdirde son derece güvenli ve riski düşük bir ameliyattır. Günümüzde emniyet sınırı değişik kaynaklarda 2,5- 4,5 litre olarak kabul edilmektedir. Ancak seçilmiş hastalarda daha fazla miktarda yağ almak da mümkündür. Bu durumda hastanın sıvı ve elektrolit dengesini tamamlayacak önlemler alınır, bazen kan nakli gerekli olabilir.

Ameliyat


Ameliyat, hastane koşullarında, ameliyathanede ve anestezi uzmanının gözetiminde yapılır. Çoklu alan uygulamalarında genel anestezi tercih edilir. Çok sınırlı küçük alanlarda sadece lokal anestezi uygulanabilir. Ameliyat vakum uygulanacak bölgelerin durumuna göre 1-5 saat sürer. Kanül giriş delikleri eriyen dikişlerle kapatılır, pansumana ve alınmasına gerek yoktur. Bazen içeride biriken kan ve serumu boşaltmak amacıyla kanül deliklerinden ameliyat sahasına özel ince borular (dren) yerleştirilir ve genellikle 24 saat sonra alınır. Ameliyatın genişliğine bağlı olarak aynı gün veya 24 saat sonra hastaneden çıkmak mümkündür.

Ameliyat Sonrası


Genellikle rahat geçer. Ağrı oldukça azdır ve ilaçlarla giderilebilir. Ameliyat sonunda hem kanama ve serum birikimini azaltmak hem de şekillenmeyi ve cilt sıkılaşmasını desteklemek amacıyla hastaya 1-3 ay kullanacağı özel bir korse giydirilir. Vakum uygulanmış alanlarda ödem, morluklar, karıncalanma ve yanma hissi olabilir. Bunlar 1-2 hafta içinde kendiliğinden kaybolur. Kanül giriş izleri de 2-6 ay içinde belirsiz hale gelir.

Kliniğe Yakından Bakın

2021 yılının başında kurulan Elit International Clinic, Türkiye'de profesyonel saç ekimi ve diş tedavileri için en iyi temas noktalarından biridir. Alanında uzman doktorlarımız ve 40 kişilik uzman ekibimiz ile hastalarımıza doğru tedavi planlarını uyguluyoruz.
Videoyu oynat
serkan-balta-review

Aceleniz mi var?

Aciliyet mi var? Aşağıda yer alan whatsapp butonuna tıklayarak daha hızlı iletişim kurabilirsiniz.
Op.Dr Serkan Balta İle Ameliyat Planlayın

Hayalinizdeki Görünüme Kavuşmak İçin Sadece 1 Adım Kaldı!

Sizi Arayalım

Aşağıdaki formda yer alan bilgileri eksiksiz doldurarak Serkan Balta'nın asistanlarına kolayca ulaşabilirsiniz.

    Tarih